Fedde&Kees 2e hands kopen? Tips!

Op Vinted en Marktplaats vind je regelmatig lakentjes en slaapzakjes van Fedde&Kees. De producten zijn van goede kwaliteit en gaan lang mee - mits ze goed gebruikt worden. Het is daarom wel handig om goed op te letten als je een tweedehandse aankoop doet. In dit artikel lees je handige tips en ontdek je waar je op moet letten als je Fedde&Kees tweedehands koopt.

Eerst is het goed om te beseffen waarom de producten tweedehands aangeboden worden. Het NUNKI lakentje kan gebruikt worden vanaf de eerste dag tot ongeveer 3 jaar. Toch zie je dat ouders in die eerste 3 jaar vaak van bedje wisselen, waardoor het lakentje voor de wieg of co-sleeper overbodig wordt. En soms is het lakentje gewoon niet meer nodig, omdat het kindje na een tijdje de rust in bed heeft gevonden.

De werking van het BUNDI slaapzakje hangt af van de lengte van je baby. Om die reden hebben we 3 soorten slaapzakjes: van 0 tot 4 maanden, van 4 tot 8 maanden en van 8 tot 12 maanden. Koop je het slaapzakje op de groei, dan heeft het geen effect. De mouwtjes moeten strak zitten om te zorgen dat je kindje precies de juiste bewegingsvrijheid heeft. Dit zorgt er wel voor dat het slaapzakje vervangen moet worden zodra je kindje groter wordt.

Vanwege de hoge kwaliteit gaan de producten lang mee, dus we vinden het mooi om te zien dat ouders hun lakentjes en slaapzakjes doorverkopen zodat er nog meer baby’s van kunnen profiteren.

De prijzen van Fedde&Kees

Het voordeel van tweedehands kopen, is dat het goedkoper is. Het leven is het afgelopen jaar een stukje duurder geworden en wij begrijpen als geen ander dat onze producten niet de goedkoopste zijn. Ook voor ons zijn grondstoffen duurder geworden en dat hebben we niet eens volledig doorberekend naar onze prijzen. Benieuwd hoe onze prijzen tot stand komen? Lees dan ook het blog ‘Zo kiest Fedde&Kees voor duurzaamheid’

Kort samengevat kiest Fedde&Kees voor kwaliteit en duurzaamheid en daar hangt helaas een prijskaartje aan. Dit bedrijf bestaat omdat ik mensen wil helpen, niet omdat ik zo snel mogelijk veel geld wil verdienen. Ook dat is duurzaamheid in mijn ogen: niet gaan voor de korte termijn, maar streven naar een betere toekomst. Het doorverkopen van spullen past mooi in die filosofie. Zo gebruiken we minder grondstoffen om nog meer baby’s te helpen!

Ga jij tweedehands kopen? De volgende tips kunnen je helpen.

Tip 1: foto van het klittenband

Koop je een NUNKI lakentje tweedehands? Vraag dan altijd om een foto van het klittenband. Pluis en haar in het klittenband kunnen de werking namelijk beïnvloeden, vooral bij het kleine stukje bovenaan waarmee je het lakentje op spanning zet. Controleer dus altijd even of het klittenband er netjes uitziet en of er geen sporen van slijtage of verkeerd gebruik zijn.

Tip: het klittenband blijft mooi en goed als je het lakentje gesloten wast en aan de lucht laat drogen. De droogtrommel kan negatief effect hebben op het klittenband. 

Tip 2: detailfoto van de rits

Het NUNKI lakentje en BUNDI slaapzakjes werken allebei met een rits. De ritsen zijn van goede kwaliteit en gaan lang mee, mits ze op de juiste manier gebruikt worden. Vraag bij een tweedehandse aankoop altijd even om een foto van de rits, zodat je kunt beoordelen of alle tandjes nog recht staan en er geen defecten zijn.

Tip 3: foto van het waslabel

Om te voorkomen dat je de verkeerde maat koopt, is het aan te raden om te vragen om een foto van het waslabel. Dit labeltje zit in het product verwerkt en bevat naast wasinstructies ook de maat van het product.

Tip: koop BUNDI nooit op de groei! De werking van het slaapzakje zit in de strakke mouwtjes. Als de mouwtjes te groot zijn, heeft het slaapzakje niet het gewenste effect.

Tip 4: stel deze vragen aan de verkoper

Last but not least: het is verstandig om te onderzoeken hoe de producten gebruikt zijn. Je weet natuurlijk nooit of je iemand op zijn of haar blauwe ogen (of mooie advertentie) kan vertrouwen, maar we gaan er even vanuit dat Fedde&Kees-kopers eerlijke mensen zijn. Stel daarom deze vragen:

  • Hoe is het gewassen? Hoe warm? Was het klittenband altijd dicht?
  • Is het product in de droger geweest?
  • Hoe vaak en hoe lang heb je het gebruikt? 
  • Waarom verkoop je dit product?

Op basis van de antwoorden op de bovenstaande vragen kun je beter inschatten in welke staat de producten zijn. Door de mooie kwaliteit gaan de producten lang mee, maar na een aantal jaar intensief gebruik kan er natuurlijk wat slijtage optreden. Ook is het belangrijk dat de producten op de juiste manier worden gebruikt, behandeld en gewassen.

Nu weet je hoe je veilig een tweedehands lakentje of slaapzakje van Fedde&Kees kunt kopen! Als je nog vragen hebt over onze producten, neem dan zeker even een kijkje in onze uitgebreide FAQ

Liefs,

Frederieke

Frederieke Meihuizen

Eigenaar Fedde&Kees®

Ik ben Frederieke, getrouwd met Ewoud en mama van 4 kindjes. Na op veel plekken gewoond te hebben, ben ik gesetteld in Nieuwkoop. Ik werkte in de commercie tot mijn vierde kindje geboren werd. Fedde was een huilbaby en vanuit deze wanhoop heb ik de producten van Fedde&Kees bedacht. Ik gooide mijn leven om en begon met ondernemen. Sinds 2018 help ik andere ouders naar een betere slaap!