Het verhaal achter Fedde&Kees


Ik was 7 maanden zwanger van mijn derde kindje. Zomaar een ochtend op mijn werk, zag ik dat mijn beste vriendin Noortje al 5 keer had gebeld. Ik ken haar al 30 jaar. Zo’n vriendin waarmee je samen volwassen werd, door vallen en opstaan. We deelden onzekerheden en haalden kattenkwaad uit. We vertelden elkaar op wie we verliefd waren en leunden op elkaar bij liefdesverdriet. Soms elke week weer om een andere jongen.

Toch maar even terugbellen, ik ben toe aan een bakje koffie. “Hee Noor! Hoe is het?”, begon ik. “Fred, er is iets erg gebeurd. We hebben Kees vanmorgen dood in bed gevonden.”

Stilte. 

Ik kan bijna geen ademhalen, ik heb het gevoel dat ik stik. Kees dood gevonden in bed? Lieve Kees van 7 maanden oud. Een vrolijke baby. Dit kan niet waar zijn. Dit kan niet. DIT KAN NIET. Ik voel me machteloos, begin te huilen en kan niks anders uitbrengen dan: “Wat erg! Wat vreselijk!”

De periode daarna is moeilijk. Ik beval van mijn zoon Jurre. Vastbesloten om te genieten van mijn kindje, probeer ik het verdriet van het verlies ver weg te stoppen en toch op die roze wolk te kruipen. Dit lijkt te werken. Maar als Jurre 4 maanden oud is, blijk ik ineens zwanger. Niet gepland. Ik ben hier totaal niet aan toe en ik stort in. Een ongeplande zwangerschap, het wegstoppen van het verlies van Kees.. alles kwam ineens 10 keer zo hard binnen.

Fedde was anders

Mijn zoon Fedde werd geboren als jongste van vier kinderen. Ik had dit proces al vaker doorlopen, maar bij Fedde was het anders. Vanaf de allereerste dag klopte het niet. Fedde was een onrustige baby: opengesperde ogen, schouders gespannen naar achter en hij overstrekte zich constant. Ik kon hem geen seconde neerleggen en slapen was een drama.

De eerste maanden heb ik alleen maar gedacht dat hij mij niet wilde. Dat hij zich niet welkom had gevoeld en dat het allemaal mijn schuld was. Totdat een fysiotherapeut opmerkte dat hij verborgen reflux had. Dat verklaarde zijn spanning, hij had pijn! De medicijnen sloegen meteen aan, maar het slaappatroon werd er niet beter van. Inbakeren was niet de oplossing. Fedde verzette zich vanaf het begin tegen inbakeren en dat vonden wij als ouders niet prettig. Nu we wisten dat hij reflux heeft, mocht inbakeren ook niet meer.

Veilig strak instoppen

Strak instoppen was de enige manier om Fedde een beetje rustig te krijgen. Uren hebben we bij Fedde’s bedje gestaan met twee armen naast zijn lijfje om hem strak ingestopt te houden. Wat had ik mijn armen graag willen gebruiken om hem liefde te geven, maar ik had ze nodig om het lakentje ingestopt te houden anders schopte Fedde ze meteen weer los. Dit moet toch anders kunnen? Ik zocht naar een veilige manier om strak in te stoppen, waarbij je baby niet zomaar lakentjes kan lostrappen. Ik was erg verbaasd dat ik geen goede oplossing kon vinden. Daarom ging ik zelf naar de tekentafel.

NUNKI was geboren

Ik had geen ervaring met productontwikkeling, maar was vastberaden om iets te bedenken waarmee Fedde zou leren slapen. Na veel onderzoek en testen was NUNKI geboren: een lakentje dat om het matras heen gaat en gemakkelijk dicht te maken is met een rits. Aan de bovenkant een band van elastische tricot stof die een fijne druk geeft op het bovenlichaam van je baby, wat zorgt voor een gevoel van geborgenheid. Geen gedoe meer met losse lakentjes, geen onveilige situaties in bed, maar een handige manier van strak instoppen waar Fedde eindelijk rustig van werd. Eindelijk!

In november 2018 ging feddekees.nl live en in 2019 won het NUNKI lakentje twee Baby Innovation Awards. De producten worden handgemaakt in Europa. We gebruiken alleen stoffen van hoge kwaliteit. Voor de band kozen we een zwaardere tricot stof, die precies de juiste druk uitoefent. Inmiddels slapen meer dan 20.000 baby’s onder het innovatieve lakentje, wat ik bedacht heb voor mijn jongste zoon Fedde en ter nagedachtenis aan Kees.

Nunki lakentje Fedde&Kees

Trots op de mama van Kees

Mijn beste vriendinnetje Noortje, de mama van Kees, heeft inmiddels twee dochters: Pien en Kiki. De jongste speelt de hoofdrol in onze instructievideo. Ons logo is gebaseerd op de favoriete slaapknuffel van Kees en ik hoef je niet meer te vertellen waar onze bedrijfsnaam vandaan komt. Het meest trots ben ik op het feit dat Noor haar ogen weer durfde te sluiten dankzij het NUNKI lakentje. Ze kon haar baby weer zorgeloos in haar eigen bedje leggen.

Een berichtje van mijn beste vriendinnetje Noortje:

Lieve Frederieke, dankjewel dat je met zoveel zorg en liefde voor je zoontje Fedde en zoveel respect voor onze Kees dit voor elkaar gebokst hebt. En dankjewel dat je ons dankzij jouw producten ons het vertrouwen geeft dat Kiki veilig kan slapen en wij ook!

Mooi hoe Fedde&Kees ontstaan is vanuit emoties van liefde, frustratie, geluk, verdriet én jouw gave om alles professioneel aan te pakken met je altijd eerlijke, oprechte en open persoonlijkheid.

X Noor

Producten die ik als moeder heb gemist

Naast het prijswinnende NUNKI lakentje hebben we ook het BUNDI slaapzakje, een fijn slaapzakje met mouwtjes die je kunt vastritsen. Geen gedoe met ingewikkelde doeken, maar een mild alternatief voor inbakeren dat werkt met ritsjes. Ideaal om inbakeren af te bouwen: door de ritsjes steeds iets verder open te doen laat je je kindje in hele kleine stapjes wennen aan meer bewegingsvrijheid. Dit werkt veel beter dan meteen een armpje vrij leggen. 

Ook vind je in onze webshop hele mooie en zachte hydrofiele doeken. Allemaal producten die ik als moeder heb gemist. Gelukkig zijn ze er nu wel!

Heb je vragen? Stel ze gerust.

Liefs,

Frederieke

Mama van Lotte, Hidde, Jurre en Fedde.

Bekend van:

ONZE KLANTEN HOUDEN VAN ONS!

Gebaseerd op 57 Facebook reviews

 • Cara Molenaar 6 december 2021
  WAT EEN FANTASTISCH PRODUCT

  Mijn kleine meisje van 4 maanden woelde zich elke nacht wakker rond 3/4 uur en bleef daarna woelen. Eerste nacht in het slaapzakje en onder het lakentje zitten erop. Ik had mij voorbereid op een helse nacht, omdat ik dacht dat zij zou moeten wennen, maar ze heeft gewoon de heel nacht doorgeslapen zonder wakker te worden. Wat een fantastisch product, kan het iedereen met een onrustige slaper aanraden. En dank je wel, Frederieke, voor de geweldig service, jouw steun en advies via Whatsapp!

 • Ammadee Middelkoop 14 december 2021
  JAMMER DAT DIT NIET EERDER BESTOND

  Beste Frederieke, graag wil ik je bedanken voor deze geweldige uitvindingen. De combinatie van het laken en de slaapzak werkt super voor onze derde zoon Reza. Zonder enig probleem overgestapt vanuit een swaddle inbakerdoek. Hij slaapt heerlijk rustig en de hele nacht door. Zo jammer dat dit nog niet bestond bij zijn oudere broers,, want dat had ons erg geholpen destijds

 • Patricia Barnhoorn 8 december 2021
  HIJ SLAAPT ALS EEN ROOSJE

  Bijna 3 jaar geleden waren we hopeloos opzoek naar een oplossing voor onze zoon die niet kon slapen. Gezien hij met 4weken al kon rollen mochten we niet inbakeren. Per toeval kwamen we fedde kees tegen, toen nog redelijk nieuw. Na een belletje van Fredererique, hebben we besloten het NUNKI lakentje en de BUNDI slaapzak aan te schaffen. Het voelde als ons laatste red middel. Na 3dagen oefenen, sliep onze zoon als een roosje!

 • Collin Geraedts 23 februari 2021
  WAT EEN FANTASTISCH LAKENTJE!

  Ons kleine schatje sliep al redelijk snel door met behulp van een inbaker slaapzakje van dream to swaddle (onze kleine sabbelt graag aan zijn handjes). Maar werd wel nog vaak rond de klok van 04.30 wakker van zijn eigen gewiebel. Lag dan vaak ook helemaal schuin in de co sleeper. Nu gaat hij sinds een paar weken naar de opvang en lukte het door slapen ook niet meer echt. Uiteindelijk besloten om toch maar een keertje het NUNKI lakentje te proberen. En ik kan zeggen deze werkt super! Hij slaapt weer door en blijft rustig liggen! Echt een aanrader!

 • Sev van Dijk 2 februari 2021
  WIJ ZIJN ZO BLIJ MET HET SLAAPZAKJE EN LAKENTJE !

  Onze zoon werd meerdere malen wakker in de nacht (lees om de twee uur). Sinds eergisteren gaat het zo goed ! Eerst sliep hij van 23:00 tot 05:00 en gister van 22:30 tot 07:15. We love Fedde en Kees !

 • Anniek de Ronde 25 januari 2021
  HEEL BLIJ MET DE LAKENTJES

  Onze dochter slaapt er heerlijk onder! Losse lakens / instoppen is verleden tijd, ze ligt altijd lekker toegestopt. Wij hadden met 1 lakentje een klein defect, dit werd direct opgelost. Uitstekende service, fijn contact. Ga zo door, zeer tevreden.

Waarom onze klanten van ons houden:

Geborgenheid

Diepe druk en begrenzing zorgen voor geborgenheid. Zo valt én blijft je kindje rustig in slaap.

Makkelijk instoppen

Je baby instoppen is super simpel, iedereen kan het. Naar bed gaan wordt weer een liefdevol moment!

Gratis support

Je krijgt gratis support en advies van Fedde&Kees. Wij staan voor je klaar om jou te helpen!