Afbouwen van inbakeren

Het afbouwen van inbakeren kan knap lastig zijn als je baby niet slaapt zonder inbakeren. Je kindje is gewend aan de begrenzing en hunkert naar dat geborgen gevoel. Het is daarom geen goed idee om van de een op de andere dag te stoppen met inbakeren. Laat je baby langzaam wennen aan de nieuwe situatie door het inbakeren stap voor stap af te bouwen.

Wanneer inbakeren afbouwen

Ergens tussen de 3 en 6 maanden begint je baby met omrollen. Dit is het moment dat je direct moet stoppen met inbakeren. Rolt een ingebakerde baby op zijn buik, dan kan dat vervelende gevolgen hebben. Neem dus geen risico en start tijdig met het afbouwen van inbakeren. De algemeen aanvaarde richtlijnen raden aan het inbakeren af te bouwen voor de leeftijd van 6 maanden.

Gemakkelijk inbakeren afbouwen met Fedde&Kees

Het NUNKI lakentje en BUNDI slaapzakje van Fedde&Kees zijn speciaal ontwikkeld om het afbouwen van inbakeren gemakkelijker te maken. Het NUNKI lakentje neemt de onrust weg en biedt geborgenheid en begrenzing door de diepe druk sensatie. Het slaapzakje heeft ritsjes onder de armpjes die je steeds iets verder open kunt doen. Het tempo bepaal je zelf. Zo kan je baby langzaam wennen aan steeds iets meer bewegingsvrijheid.

Bekijk de Follow up set


Tip! Begin met de eerste stapjes tijdens de middagslaapjes. Dit heeft het minste impact op je eigen nachtrust. Start met het niet-dominante armpje door de rits telkens iets minder ver dicht te doen. Zodra je baby hieraan gewend is neem je stap voor stap ook het andere armpje mee.

Inbakeren afbouwen met andere methodes

Gebruik je de traditionele inbaker-methode? Dan begint het afbouwen met het volledig vrij leggen van een armpje. Dit is direct een grote stap, want je baby krijgt ineens veel meer bewegingsruimte. De fijne motoriek en controle over de spieren ontwikkelen pas tussen de 7 en 9 maanden. Als je het inbakeren al een paar maanden eerder moet stoppen vanwege het omrollen is je baby vaak nog niet toe aan deze bewegingsvrijheid. De ongecontroleerde bewegingen zorgen er dan voor dat je baby weer moeilijker slaapt.

Het goede nieuws is dat je de Fedde&Kees methode langer kunt gebruiken omdat het NUNKI lakentje de eerste fase van het omrollen vertraagd. Daarna is het NUNKI lakentje geschikt voor kindjes tot ongeveer 3 jaar. D
é oplossing voor onrustige baby’s die al kunnen omrollen.

Vragen over het afbouwen van inbakeren?

De combinatie van het NUNKI lakentje en BUNDI slaapzakje is voor duizenden baby’s zeer succesvol als het gaat om het langzaam afbouwen van inbakeren. Elke baby is anders, dus als je graag advies wil staan wij voor je klaar. Neem gerust contact met ons op.

Bekend van:

ONZE KLANTEN HOUDEN VAN ONS!

Gebaseerd op 110+ reviews

 • Cara Molenaar 6 december 2021
  WAT EEN FANTASTISCH PRODUCT

  Mijn kleine meisje van 4 maanden woelde zich elke nacht wakker rond 3/4 uur en bleef daarna woelen. Eerste nacht in het slaapzakje en onder het lakentje zitten erop. Ik had mij voorbereid op een helse nacht, omdat ik dacht dat zij zou moeten wennen, maar ze heeft gewoon de heel nacht doorgeslapen zonder wakker te worden. Wat een fantastisch product, kan het iedereen met een onrustige slaper aanraden. En dank je wel, Frederieke, voor de geweldig service, jouw steun en advies via Whatsapp!

 • Ammadee Middelkoop 14 december 2021
  JAMMER DAT DIT NIET EERDER BESTOND

  Beste Frederieke, graag wil ik je bedanken voor deze geweldige uitvindingen. De combinatie van het laken en de slaapzak werkt super voor onze derde zoon Reza. Zonder enig probleem overgestapt vanuit een swaddle inbakerdoek. Hij slaapt heerlijk rustig en de hele nacht door. Zo jammer dat dit nog niet bestond bij zijn oudere broers,, want dat had ons erg geholpen destijds

 • Patricia Barnhoorn 8 december 2021
  HIJ SLAAPT ALS EEN ROOSJE

  Bijna 3 jaar geleden waren we hopeloos opzoek naar een oplossing voor onze zoon die niet kon slapen. Gezien hij met 4weken al kon rollen mochten we niet inbakeren. Per toeval kwamen we fedde kees tegen, toen nog redelijk nieuw. Na een belletje van Fredererique, hebben we besloten het NUNKI lakentje en de BUNDI slaapzak aan te schaffen. Het voelde als ons laatste red middel. Na 3dagen oefenen, sliep onze zoon als een roosje!

 • Collin Geraedts 23 februari 2021
  WAT EEN FANTASTISCH LAKENTJE!

  Ons kleine schatje sliep al redelijk snel door met behulp van een inbaker slaapzakje van dream to swaddle (onze kleine sabbelt graag aan zijn handjes). Maar werd wel nog vaak rond de klok van 04.30 wakker van zijn eigen gewiebel. Lag dan vaak ook helemaal schuin in de co sleeper. Nu gaat hij sinds een paar weken naar de opvang en lukte het door slapen ook niet meer echt. Uiteindelijk besloten om toch maar een keertje het NUNKI lakentje te proberen. En ik kan zeggen deze werkt super! Hij slaapt weer door en blijft rustig liggen! Echt een aanrader!

 • Sev van Dijk 2 februari 2021
  WIJ ZIJN ZO BLIJ MET HET SLAAPZAKJE EN LAKENTJE !

  Onze zoon werd meerdere malen wakker in de nacht (lees om de twee uur). Sinds eergisteren gaat het zo goed ! Eerst sliep hij van 23:00 tot 05:00 en gister van 22:30 tot 07:15. We love Fedde en Kees !

 • Anniek de Ronde 25 januari 2021
  HEEL BLIJ MET DE LAKENTJES

  Onze dochter slaapt er heerlijk onder! Losse lakens / instoppen is verleden tijd, ze ligt altijd lekker toegestopt. Wij hadden met 1 lakentje een klein defect, dit werd direct opgelost. Uitstekende service, fijn contact. Ga zo door, zeer tevreden.

Waarom onze klanten van ons houden:

Geborgenheid

Diepe druk en begrenzing zorgen voor geborgenheid. Zo valt én blijft je kindje rustig in slaap.

Makkelijk instoppen

Je baby instoppen is super simpel, iedereen kan het. Naar bed gaan wordt weer een liefdevol moment!

Gratis support

Je krijgt gratis support en advies van Fedde&Kees. Wij staan voor je klaar om jou te helpen!