Betaalmethode

Nederland:

IDEAL & PayPal

Geen verzendkosten

België:

BanContact & PayPal

€ 7,50 verzendkosten en vanaf € 100 geen verzendkosten

Fedde&Kees

Media & FAQ

Hier vindt je alle media waar artikelen over Fedde&Kees verschenen zijn.

&

Hier hoopt Fedde&Kees op de meeste vragen een antwoord te geven. Mocht je vraag er niet tussen staan, stuur dan via het contactformulier je vraag. We beantwoorden deze zo snel mogelijk.

Fedde&Kees in de MEDIA

Baby bedje opmaken: Hoe doe je dat veilig - Consumentenbond (23-04-19)

Open tab

Vakblad Kraamzorg (jaargang 20 - nummer 1 - 2019)

Open tab

Geschreven door Dr. Monique L' Hoir (gepromoveerd op onderzoek naar risico- en preventieve factoren van wiegendood. Senior onderzoeker bij de Wageningen Universiteit en werkzaam bij de GGD Noord- en Oost-Gelderland).

Ga voor het hele artikel naar de volgende Blog: Slaap kindje slaap

Vakblad Kraamzorg en Monique L'Hoir, adviesgroep wiegendood, over het Nunki lakentje van Fedde&Kees

Actiz.nl (maart 2019)

Open tab

Baby-Wereld.nl (februari 2019)

Open tab

papablogger.nl (21 februari 2019)

Open tab

Baby-Wereld.nl (februari 2019) - Baby Innovation Award

Open tab

Veiligheid.nl (vraag van de maand)

Open tab

Nannyannelon.nl (Dionne gastblogger februari 2019 - Negenmaanden Beurs)

Open tab

Mammablogger.nl (Marisca Kenter 14 januari 2019) - Blog

Open tab

Het Kontakt (13e jaargang Nr. 1 - 2 januari 2019)

Open tab

FAQ

Welke producten van Fedde&Kees zijn het meest geschikt in onze situatie?

Open tab

Alleen het Nunki lakentje: Geborgen, Veilig en Gemak

Als je kleintje geborgenheid mist en jullie elk slaapje aan het hannesen zijn met het instoppen is alleen het lakentje perfect. Mijn mening is als je baby vanaf dag 1 onder het lakentje ligt de kans op een moeilijke slaper aanzienlijk afneemt. Ook als het afbouwen goed gaat maar je kindje toch de geborgenheid mist van het inbakeren is vaak het lakentje een heerlijk product om te gebruiken. Het lakentje is te gebruiken in de gehele ledikant tijd (ledikant versie). Let wel, het lakentje fixeert niet. De handjes kunnen gewoon boven het lakentje uitkomen, als die niet het geval zou zijn zou het product niet eens toegestaan zijn qua veiligheid. Vandaar dat de combinatie verreweg het beste is als naast de geborgenheid ook de “boksende” armpjes voor problemen zorgen, zie combinatie.


Alleen het Bundi slaapzakje:

Als het je zelf prima lukt om strak in te stoppen en inbakeren is veel te heftig maar de ongecontroleerde armpjes houden je kleintje wakker dan kan het slaapzakje alleen prima volstaan. 


De combinatie:

Als inbakeren niet lukt, of te heftig is maar je wel een onrustige baby hebt is vaak het slaapzakje net te mild. Van ouders die de combinatie gebruiken komt het beste resultaat. Ook als het afbouwen van inbakeren niet goed lukt en je kleintje is behoorlijk sterk raad ik de combinatie aan. Het is een mild alternatief voor inbakeren en wordt verreweg het meest gebruikt voor het afbouwen van inbakeren. Let wel, het zijn hulpmiddelen. Je zult het zelf met je kleintje aan moeten gaan.

Betaalmethoden

Open tab

Als je in het bestelproces zit onder het invullen van je gegevens lijkt het alsof je alleen kunt betalen met PayPal. Dit is NIET het geval, helaas een fout in de website die ik niet snel gewijzigd krijg. Als je gewoon je gegevens invult en doorgaat in het bestelproces, kom je vanzelf de overige betaalmethoden tegen.

Je kunt betalen met:

IDeal

PayPal

Bancontact 

Wasinstructies

Open tab

Nunki & Bundi

30 graden wassen.

Aan de lucht laten drogen en op de laagste stand strijken.

Je kunt de producten ook warmer wassen, soms is dit nodig. De kans dat de stof minder mooi wordt is bij hogere temperaturen en de droogtrommel aanwezig.

Let op! Nunki:

Eerst het klittenband dichtdoen voordat je het lakentje in de was doet, dit behoud de werking van het klittenband.

Propus & Fulu

40 graden wassen.

Aan de lucht laten drogen en op de laagste stand strijken.

Wanneer begin ik met het afbouwen van de Bundi?

Open tab

De richtlijnen voor inbakeren geven aan dat je moet beginnen met het afbouwen van inbakeren zodra je baby gaat rollen, de leeftijd verschilt per baby. Let goed op je baby, je kent hem zelf het beste.

Hoe bouw ik het gebruik van de Bundi af?

Open tab

In tegenstelling tot de traditionele inbakerdoeken kun je de Bundi heel makkelijk afbouwen. Je hoeft geen speciale afbouw slaapzak te kopen. Kies het beste slaapje van je baby (waar je baby het minst onrustig is) en doe de rits onder de mouw telkens een stukje omhoog waardoor je baby stapsgewijs steeds meer armvrijheid krijgt. Kies steeds meer slaapmomenten totdat je baby gewend is met de armpjes los te slapen. Je kunt nu nog steeds het slaapzakje als gewone slaapzak blijven gebruiken.

Mijn baby kruipt onder de Nunki uit, kan dit kwaad?

Open tab

Als je baby wat ouder en sterker wordt kan hij onder het lakentje uit kruipen. Dit is niet erg. Zodra je baby weer onrustig wordt leg je hem weer terug en zal je baby weer rustig worden door de diepe druk van de stof.

Wat is een TOG waarde?

Open tab

Om ervoor te zorgen dat je baby het niet te warm krijgt in de slaapkamer, geven de meeste fabrikanten hun babyproducten een TOG-waarde. De ‘Thermal Overall Grade’ is niet wettelijk verplicht, maar wél heel goed om te checken! Een kindje dat het te warm krijgt, en last krijgt van warmtestuwing, loopt namelijk een verhoogd risico op wiegendood. Dit is wetenschappelijk bewezen. Dus: check of je baby niet te warm is aangekleed of toegedekt! 

Hoe werkt de TOG-waarde?

Wat zijn de officiële richtlijnen voor het instoppen/ bedje opmaken van een baby?

Open tab

Richtlijnen Instoppen

Fedde&Kees voldoet aan de richtlijnen voor instoppen, alleen dan een stuk makkelijker.

Op welke maat matras past het Nunki Lakentje?

Open tab

De lakentjes (wieg en ledikant matras) zijn ontworpen op de standaard maatvoering:

Ledikant: 60x120

Wieg: 40x80

In het ontwerp is rekening gehouden met het feit dat niet elke matras even dik is. Hiervoor kun je gebruik maken van het klittenband om het lakentje te stellen.

De Co-sleeper blijkt afwijkende maten te hebben. Het Nunki lakentje past nog niet om de co-sleeper. Vanaf januari 2019 heeft Fedde&Kees ook lakentjes beschikbaar voor de Co-sleeper. 

Mag ik de Bundi gebruiken na inenten?

Open tab

In tegenstelling tot traditioneel inbakeren kun je de Bundi na inenten gebruiken. De Bundi is een gewone slaapzak waarbij warmtestuwing geen risico is. Wel raden we af om de wantjes te gebruiken enkele dagen na een inenting. Kindjes raken hun warmte kwijt via onder andere de handjes. 

Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling thuis ontvang?

Open tab

Mijn streven is alle bestellingen voor 15:00 uur de zelfde dag nog op de post te doen, als het lukt pak ik ook nog de bestellingen tussen 15:00 & 16:00 uur mee.

Daarna is het afhankelijk van PostNL. De ervaring leert dat het meestal de volgende dag in de brievenbus zit, maar ook soms na 2 dagen.

Momenteel doe ik alles nog alleen dus het kan een enkele keer (als ik bv een hele dag op een beurs sta,..) voorkomen dat ik niet instaat ben het dezelfde dag nog te versturen. Dit zijn echt uitzonderingen!

 

Fixeer ik mijn kleintje door de Nunki te gebruiken?

Open tab

Het Nunki lakentje fixeert NIET!

Fixeren is niet veilig en ook niet volgens de richtlijnen. 

Het lakentje biedt geborgenheid door de diepe druk werking van de bovenste stof, dit helpt je kleintje te ontspannen. Het lakentje dient altijd verkort opgemaakt te worden op de lengte van je kleintje, doe je dit, dan is het lakentje volstrekt veilig.

De rust komt van de diepe druk en dus niet van fixatie. Je kleintje kan gewoon bewegen, ademen en op de buik draaien net als bij het instoppen onder een "gewoon" lakentje. Het voordeel is dat ze absoluut niet verstrengeld kunnen raken met het lakentje. Als ze wat ouder worden kunnen ze zich naar boven wurmen, zie FAQ: "Mijn baby kruipt onder de Nunki uit, kan dit kwaad?

Mijn kleintje kan met de Bundi toch bij het gezicht komen, wat nu?

Open tab

De Bundi heeft absoluut NIET hetzelfde effect als traditioneel inbakeren waarbij de beweging vrijwel geheel beperkt wordt. Het is een mild alternatief juist voor DIE kleintjes waarbij het traditioneel inbakeren te heftig is of afgebouwd moet worden. 

Het Bundi slaapzakje geeft meer bewegingsvrijheid en er zijn monstertjes die zelfs met het slaapzakje hun handen bij het gezicht krijgen. Zelf ben ik groot voorstander van de combinatie van het slaapzakje met het lakentje, hiermee bereik je het beste resultaat.

Tips om de bewegingsvrijheid met het slaapzakje te beperken:

-Gebruik de wantjes;

-Gebruik de strik om het slaapzakje in te korten bij te veel beenruimte;

-Koop het slaapzakje niet op de groei. Als het te groot is en er te veel losse stof is krijgt je kleintje meer bewegingsruimte. Het slaapzakje hoort heel strak te zitten, hoe strakker hoe beter!;

-Gebruik het slaapzakje in combinatie met het Nunki lakentje.

Welke materialen gebruikt Fedde&Kees?

Open tab

Alle stoffen van Fedde&Kees zijn Oeko-tex standaard 100 gecertificeerd. ( De Oeko-Tex standaard is een test- en certificieringssyteem voor textiel, dat garandeert dat de chemicaliën die worden gebruikt tijdens het gehele productieproces niet schadelijk of gevaarlijk voor de menselijke gezondheid of het milieu zijn. )

Fedde&Kees werkt tevens met de beste kwaliteit ritsen van YKK.

Stoffen

Het Nunki lakentje bestaat uit twee stoffen:

-Bovenste band, is gemaakt van een tricot. (92%CO en 8% EL)

-Lakenstof is van een hele zachte voorgewassen katoen. (100% CO).

Het Bundi slaapzakje is van het zelfde Tricot gemaakt als het lakentje (92 %CO en 8% EL).

Zit de Bundi slaapzak niet te strak?

Open tab

Het Bundi slaapzakje is niet zoals de slaapzakjes die je gewent bent (log en groot). Het is de bedoeling dat het slaapzakje als een soort " second skin" zit. Hoe strakker, hoe beter de werking.

Tips bij het aandoen van de Bundi:

-Alleen een romper onder het slaapzakje aan doen, geen dikke lagen van pyjama's e.d. (warmte kun je aanbrengen door bijvoorbeeld een dekentje te gebruiken)

-Rol het mouwboordje 1 of 2 keer op zodat je minder cm hebt om het armpje doorheen te doen.

-Zorg dat de ritjes onder de armen netjes naast elkaar zitten voor het sluiten. Houdt de rits onder de oksel met je duim en wijsvinger vast zodat je deze makkelijker kan sluiten.

Een Co Sleeper met een heel dun matras, wat te doen?

Open tab

Sommige co sleepers hebben een heel dun matrasje. Dit kan een probleem zijn in combinatie met het Nunki lakentje omdat hier spanning op komt te staan kan het matrasje dubbel vouwen.

Sommige Co sleepers hebben een losse plank onder het matrasje. Plaats het lakentje om het matras en de plank heen.

Als je co sleeper geen losse plank heeft, kun je deze laten zagen. Gebruik heel dun hout en leg het matrasje hierop, zaag de vorm van het matrasje uit het hout. Gebruik vervolgens de plank en het matrasje om het lakentje op te maken.

Close (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek

Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg
Shop nu