Kindercentrum Doen - Joyce (24 mei 2021)

"Via Instagram ontdekte wij het NUNKI lakentje. We namen contact op met Frederieke, die bracht ons in contact met een ander kinderdagverblijf. Hun ervaring was voor ons doorslaggevend. We bespraken ook de lakentjes met de GGD, veiligheid staat altijd bovenaan.

Het NUNKI lakentje geeft druk, deze ervaring zien wij gelijk bij het kind. Na fijn gespeeld te hebben. Komt ons verzorg moment, we bereiden het kind voor om te gaan slapen. Wij vertellen stap voor stap wat we gaan doen. Als we in de slaapkamer zijn vertellen we waar we zijn, laten het lakentje zien. We leggen het kind in bed, de ene keer ervaart het kind gelijk rust en de andere keer komen er tranen. Dit alles mag er zijn. We blijven vertellen wat we gaan doen. Maar eenmaal wanneer de druk van het lakentje wordt ervaren door het kind, zie je rust ontstaan. We vertellen dat we hem verder dicht gaan doen en dat het mag gaan slapen. Waar kinderen ons meer nodig hadden om te gaan slapen, kunnen ze nu zelf gaan slapen. Ze slapen langer en dieper. De rust die het brengt is heel waardevol. Wij vinden vrije bewegingsvrijheid heel belangrijk, het NUNKI lakentje biedt dit. Het beweegt mee met het kind, maar biedt vanuit deze beweging wel de druk, veiligheid en geborgenheid. Wij zijn NUNKI fan!"

- Joyce Kroes-Sluiter
Kindercentrum Doen

www.kindercentrumdoen.nl

Frederieke Meihuizen

Ik ben Frederieke, getrouwd met Ewoud en mama van 4 kindjes. Na op veel plekken gewoond te hebben, ben ik gesetteld in Nieuwkoop. Ik werkte in de commercie tot mijn vierde kindje geboren werd. Fedde was een huilbaby en vanuit deze wanhoop heb ik de producten van Fedde&Kees bedacht. Ik gooide mijn leven om en begon met ondernemen. Sinds 2018 help ik andere ouders naar een betere slaap!