Het verhaal achter Fedde&Kees

Zomaar een ochtend op mijn werk, zeven maanden zwanger van mijn derde kindje, een aantal gemiste oproepen van mijn beste vriendinnetje Noortje.

Noortje is zo’n vriendinnetje die ik al meer dan 30 jaar ken. Onze ouders hadden altijd het idee, gaat dat wel goed samen met die twee. De ouders van Noortje wilde liever niet dat ze met mij omging, mijn ouders wilde liever niet dat ik met Noortje bevriend was. Ze dachten beide dat de 1 een slechte invloed had op de ander. Zo’n vriendinnetje waarmee je volwassen werd, door vallen en opstaan, met wie je je onzekerheden deelde en kattenkwaad mee uithaalde, aan wie je vertelde op wie je verliefd was en je liefdesverdriet mee deelde, soms elke week om een ander.

Toch maar even terugbellen, ben toch toe aan een bakkie koffie!

“Hé Noor, hoe is ie?”

“Fred, er is iets ergs gebeurd, we hebben Kees vanmorgen dood in bed gevonden”

Stilte, ik stik, ik kan geen ademhalen, ik denk HOEZO? Kees dood in bed gevonden, Kees is 7 maanden oud, een baby, dit kan niet, DIT KAN NIET….

Ik stuntel en huil en kan niks anders uitbrengen dan “wat erg, wat vreselijk”.

Na een kort moment verbreken we het gesprek.

De periode hierna gun ik niemand en iedereen kan zich voorstellen hoe heftig dit geweest is.

Niet lang hierna beval ik van mijn zoon “Jurre”. Vastbesloten om op een roze wolk te zitten en te genieten van mijn kindje, stop ik het verdriet en de heftigheid van het verlies van Kees volledig weg. Dit lijkt te werken.

Vier maanden na de geboorte van Jurre blijk ik ineens zwanger, niet gepland, totaal niet aan toe en ik stort in. Ik denk dat door deze ongeplande zwangerschap en het wegstoppen van het verlies van Kees toen alles x10 op mijn bordje kwam.

Mijn 4de kindje werd geboren, een zoon “Fedde”. Vanaf dag 1 klopte het niet. Fedde was een hele onrustige baby, overstrekte zich constant, wijd gesperde ogen, schouders gespannen naar achter, kon hem geen seconde neerleggen en het slapen ging dramatisch. De eerste 3 maanden heb ik alleen maar gedacht dat hij mij niet wilde, dat hij zich niet welkom had gevoeld, tot een fysiotherapeut opmerkte: “Ik denk dat hij verborgen reflux heeft”.

De medicijnen die wij kregen sloegen meteen aan, maar een slecht slaappatroon was geboren. Mijn man en ik stonden regelmatig 1,5 uur over zijn bedje gebogen met twee armen naast zijn lijfje om hem ingestopt te houden, wat had ik graag mijn armen vrij om hem rustig te krijgen in plaats van zijn lakentje ingestopt te houden (wat hij zo hard nodig had omdat hij zo onrustig was).

DIT MOET TOCH ANDERS KUNNEN,…. Een veilige en geborgen manier voor een baby om in slaap te vallen, geen gestoei meer met losse lakentjes, geen onveilige situaties in bed, maar een onbezorgde slaap en geborgenheid, vooral geborgenheid. Het Nunki lakentje is geboren!

Nu een jaar verder, zoveel ouders en kleintjes die profijt hebben van het Nunki lakentje vond ik het tijd om het ontstaan van Fedde&Kees op te schrijven. Door het overlijden van Kees en de moeilijke start van Fedde, in een donkere, wanhopige tijd is het idee ontstaan.

Noortje, de mama van Kees, heeft mij gevraagd het volgende met jullie te delen:

“Geweldig hoeveel impact onze fantastische zoon Kees heeft gehad op het ontstaan van het bedrijf Fedde&Kees. Superveel bewondering voor mijn vriendinnetje Frederieke, die Kees op een schitterende manier voort laat leven met haar bedrijf en producten. Ontzag voor haar doorzettingsvermogen en dankbaar hoe ze ons altijd op een liefdevolle en ongedwongen manier betrokken heeft in de ontwikkelingen van Fedde&Kees. Ontroerd dat zij gekozen heeft voor het logo dat afgeleid is van Kees zijn slaapknuffel. Dolblij met Pien, het zusje van Kees, die ons weer de prachtige rol van gelukkige ouders teruggaf. En heel trots op onze pasgeboren dochter Kiki, die de hoofdrol speelt in het sfeer- en instructiefilmpje van Fedde&Kees.

Lieve Frederieke, dankjewel dat je met zoveel zorg en liefde voor je zoontje Fedde en zoveel respect voor onze Kees dit voor elkaar gebokst hebt. En dankjewel dat je ons dankzij jouw producten ons het vertrouwen geeft dat Kiki veilig kan slapen en wij ook!

Mooi hoe Fedde&Kees ontstaan is vanuit emoties van liefde, frustratie, geluk, verdriet én jouw gave om alles professioneel aan te pakken met je altijd eerlijke, oprechte en open persoonlijkheid.

X Noor”

Noortje en Bas (de papa van Kees) hebben het ergste meegemaakt wat je in een leven kunt mee maken. Wat ben ik trots op hun, Het grootste compliment dat mijn vriendinnetje mij kon geven is dat dankzij het Nunki lakentje zij weer haar ogen durft te sluiten en haar jongste baby zorgeloos in haar eigen bedje durft te leggen.

Ter nagedachtenis aan Kees, een veel te jonge ster aan de hemel….

 

(Kees)

 

 

 

Frederieke Meihuizen

Eigenaar Fedde&Kees®

Ik ben Frederieke, getrouwd met Ewoud en mama van 4 kindjes. Na op veel plekken gewoond te hebben, ben ik gesetteld in Nieuwkoop. Ik werkte in de commercie tot mijn vierde kindje geboren werd. Fedde was een huilbaby en vanuit deze wanhoop heb ik de producten van Fedde&Kees bedacht. Ik gooide mijn leven om en begon met ondernemen. Sinds 2018 help ik andere ouders naar een betere slaap!